برای نگه داری روغن ترمز از مخزن ذخیره روغن ترمز استفاده می شود که در شکل زیر با لکه های نارنجی مشخص شده است ، همچنین بوستر با لکه ها آبی و ورودی بوستر (وارد آمدن نیروی پای راننده) با لکه های سبز نشان داده شده اند. ترمز اصلی و اولیه در آنها همان سیستم ترمزی است که پدال آن توسط پا تحریک می شود و در تمام شرایط قابل استفاده است. سیستم ترمز دیگری که در خودروها استفاده می شود، سیستم ترمز دستی است.
در سیستم ترمز پراید مدل های ای بی اس با توجه به کیفیت بالاتر و ایمنی بیشتر متقاضیان بیشتری نسبت به ترمز های معمولی دارند. اما با توجه به آمار بیشتر خرابی پمپ ترمز و قیمت بالاتر آن ممکن است سیستم ای بی اس انتخاب نهایی برای هرفردی نیز نباشد. این مورد می تواند جز اولین و رایج ترین علائم خرابی سیستم ترمز خودرو باشد. هر خودرو علاوه بر اینکه به سیستم هایی برای تولید نیروی محرکه برای حرکت احتیاج دارد ، به سیستم های دیگری نیز جهت کنترل حرکت خودرو نیازمند است . سوپاپ پایی که به عنوان پدال یا پدال ترمز شناخته می شود، ابزاری است که حجم فشار هوای مورد استفاده را تعیین می کند. در این حالت، حجم با شدت فشار اپراتور بر روی دریچه پا تعیین می شود.
جزئیات سیستم ترمز کامیون ها؛ ترمز اضطراری
کفشکهای ترمز در این نوع سامانه ترمز در واقع در تماس با یک کاسه ترمز هستند و دیسکی در کنار چرخ وجود ندارد. کفشکهای ترمز پس از اعمال نیرو به آنها توسط راننده با سطح داخلی کاسه ترمز ایجاد اصطکاک میکنند و منجر به کاهش سرعت وسیله نقلیه میشوند. اساس عملکرد ترمزهای هیدرولیکی مشابه ترمز مکانیکی است با این تفاوت که به جای سیم در آن از لولههای حاوی سیال (روغن ترمز) استفاده شده است.
- در این بخش تلاش کردهایم تا بهطور مختصر و ساده به عملکرد سیستم و سنسور ترمز ABS بپردازیم.
- ترمزهای مکانیکی در خودروها قدیمی استفاده میشد که به دلیل اثربخشی بسیار پایین آنها، هماکنون در خودروها استفاده نمیشود.
- فشار هوا در این ترمزها همان نقشی را ایفا میکند که در ترمزهای قدیمیتر S-Cam انجام میداده است.
برخلاف گذشته، امروزه علاوه بر کاهش سرعت و توقف خودرو، از ترمز برای کنترل و حتی شارژ باتری خودروهای برقی نیز استفاده می شود. اما خودروهایی کهABS ندارند در صورتی که پدال ترمز را به شدت فشار دهند این احتمال وجود دارد که چرخ ها قفل شوند و این کار باعث می شود که ماشین سر خورده و از کنترل خارج شود. در این سیستم با مشخص کردن زود هنگام قفل شدن چرخ ها ، میزان فشار روغن را کم کرده و پس از زمان اندکی مجدد به حالت اولیه باز می گرداند. حقیقت آن است که پیشرانه با مصرف سوخت اقدام به تولید نیرو میکند که برای انجام یک کار بخصوص به کار گرفته میشود.
کالیپر ترمز جلو چپ خودرو برلیانس سری 300 و V5
در مورد سیستم ترمز دیسکی ، پیستون ها فشار خود را به لنت های ترمز وارد میکنند و لنت ها به دیسک ترمز میچسبند و عمل ترمزگیری انجام میشود . این عمل به اینصورت انجام میپذیرد که روغن ترمز پس از منقبض شدن سیلندر اصلی در اثر فشار پدال ، از طریق لوله های فلزی به کاسه چرخ ها میرسد و با فشار آوردن بر کفشک های ترمز، آنها را به کاسه میچسباند و عمل ترمز گیری انجام میشود . چون بیشترین فشار هنگام ترمزگیری روی چرخ های جلو است ، این چرخ ها مجهز به ترمز دیسکی هستند که نسبت به مدل کاسه ای عملکرد بهتری دارند و کمتر داغ میشوند .(هزینه نصب و نگهداری یترمز دیسکی از کاسه ای بیشتر است) . برای مثال خودروی پراید که ترمز های جلوی آن دیسکی و عقب آن کاسه ای است. در نتیجه این سیستم طول عمر بالاتری دارد و در شرایط بحرانی و هنگام از کار افتادن سیستم ترمز اصلی میتواند به عنوان ترمز پشتیبان یا همان ترمز اضطراری مورد استفاده قرار بگیرد. در ساخت این ترمزها از الیاف سرامیک همراه با مواد چسباننده و کمی الیاف مس استفاده میشود.
لنت جلو خودرو برلیانس سری 200
اجزای سیستم ترمز خودرو | توکو لیفتراک