شکنجههای روحی-روانی نیز از شیوههای رایج در آن روزگار بود؛ بهطوری که ماموران با پخش نوارهای موسیقی، صدای ناله، آژیر، تیراندازی و… آرامش زندانی را به هم میزدند؛ بهخصوص که این شکنجه اغلب از ساعت هفت شب تا پنج صبح و با صدای بلند جریان داشت. اطلاعات مندرج در این پایگاه فقط جهت مطالعه کاربران با رعایت شرایط اعلام شده است.
رضا شاه پهلوی در سال ۱۳۱۱ دستور ساخت این بنای چهار طبقه ضدزلزله را داد که در نتیجه آن معماران آلمانی موفق به ساخت سازهای در قلب تهران در مجموعه نظمیه شدند که راه فراری به بیرون نداشت و اولین زندان مدرن ایران به شمار میرفت. در دوره پهلوی دوم، این موزه در اختیار کمیته مشترک ضدخرابکاری قرار گرفت که برای بازداشت و شکنجه زندانیان سیاسی استفاده میشد و از همین جهت، عنوان مخوفترین زندان کشور را از آن خود کرد. ساواک که مهمترین نهاد امنیتی و اطلاعاتی رژیم شاه بود؛ نقش مهمی در سرکوب عناصر ضد نظام سلطنتی داشت. این سازمان با اعمال شکنجههای غیرانسانی، یکی از عمدهترین دلائل گسترش نارضایتی عمومی و گرایش نهائی مردم به سوی تحرکات انقلابی و به سقوط کشاندن نظام سیاسی حاکم بر کشور بود.
از قضا روزگار این مستند و ادامه آن همدلی و همگرایی با نگرش چپ دارد .- البته این را در پاسخ شما نوشتم . هر پنجره و دریچه و درب را که بگشایی این که توکیستی را به تو می رساند. این لینک قبلا با امضا Ed HabTej در صفحه های فیس بوک فعالان چپ هم گذاشته شده که Ed HabTej در صفحه فیس بوک خود تبلیغات ضد چپ را پیش می برد. خوشوقتم که تحلیل گر و تاریخ نگاری چون شما دچار سردرگمی بی نظیر نشد 😜😜😜🤪🤪🤪.
من در طول نزدیک سه سال البته هرگز چیزی از سخنان کیانوری را سانسور نکردم، و فقط سرفه یا جملههای نامفهوم یا سکوتهای طولانی او را هنگام خواندن سؤالها حذف میکردم، برای گنجاندنشان در دو کاست یکساعته. اقتصاد، ارتش، فرهنگ و هنر، آموزش و پروش، ساواک، سیاست داخلی، سیاست خارجی، مذهب، مطبوعات و زندگی خصوصی از موضوعاتی است که در هر قسمت این مجموعه مورد بررسی قرار خواهد گرفت. فصول بیست و یکم و بیست و دوم به زوال و انحطاط ساواک تعلق دارند. در این بخش در ابتدا آخرین اقدامات ساواک در دوره نخست وزیری شریف امامی، ازهاری و شاپور بختیار بررسی می شوند و سپس داستان انحلال ساواک و سرنوشت ساواکیان پس از انقلاب پیش رو قرار می گیرند. در ادامه اتاقهای شکنجه قرار دارند که با گذاشتن پیکرههای نمادین زندانیان سیاسی، این واقعیتهای تلخ ملموستر شدهاند. در اینجا زندانیانی را میبینید که آویزان شدهاند یا دست آنها با دستبندهای فولادی بسته شده است و در حال شلاقخوردن هستند.
۵ – همکاری با سازمانهای جاسوسی
این بود که حتی افراد مشکوکی مثل هوشنگ اسدی با رهبری حزب توده نشست و برخاست داشتند و یا جوانکی بلندپرواز را به نزد طبری فرستادند تا کمکحال وی شود. از پخش هیچ دروغ و افترایی برای اثبات خود ابایی ندارد. این هم معضلی است که سازمانهای چپ بخاطر کوتاهی در بررسی تاریخ بعد از انقلاب خود در پدید آمدنش موثر بودند و میدان را در اختیار کسانی گذاشتند که هنوز در حسرت چپ خاویار خور شدن بسر می درباره ساواک برند.
تاریخچه حزب توده از تاسیس تا فروپاشی-مؤسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی
همچنین در ساعات اولیه همان روز پاسداران انقلاب اسلامی تعداد قابل توجهی از مراکز پنهانی حزب را به تصرف درآورده و حدود چهل نفر از اعضای بر جسته آن را دستگیر کردند. اعضای حزب توده که مشی خود را مسخ انقلاب اسلامی قرار داده بودند به اقداماتی دست زدند که با انجام برنامه هایی یک نوع کودتای خزنده را در کشور ایجاد نمایند. آنها ابتدا تلاش داشتند تا شاید یک جناح متمایل به «شرق» را در حاکمیت جمهوری اسلامی بیابند و آن را به پایگاه خود برای مسخ انقلاب اسلامی تبدیل کنند.
- آنچه اهميت خاص داشت، فرستندههاي مستقر در اماکن جلسات شبکههاي پنهاني و نيز در منزل اشخاص متنفذ يا مشکوک يا سفارتخانهها بود.
- معاونت بررسیهای استراتژیک؛ ساواک، بیجا، بیتا، ص۱۲.
- انجام اولین انتخابات پس از کودتا در اسفند ۱۳۳۲ – که رسوایی آن در جهان معروف شد، سرکوب «حزب توده» و سازمان افسری آن، سرکوب «فداییان اسلام» و قتل سید عبدالحسین واحدی با دست خود و…
- در وسط حیاط دایرهایشکل زندان، حوض آبی قرار داشت که همیشه پر از آب بود و برای شکنجه استفاده میشد.
- صندلی داغ نیز روش دیگر سوزاندن بدن زندانی بود که زیر آن اجاق برقی روشن میکردند و زندانی با نشستن روی آن میسوخت.
روی دیوار راهروی ورودی زندان، پلاکهایی نصب شده است که اسم، تاریخ دستگیری و شغل زندانیان مبارز از ابتدای تشکیل شکنجهگاه کمیته مشترک ضدخرابکاری ساواک و شهربانی دیده میشود. ۴۰۰۴ نفر به اتهام خیانت به شاه توسط ساواک دستگیر و در این محل شکنجه شده بودند. بودجه رسمی ساواک در سال ۵۱ به ۲۵۵ میلیون دلار و سال بعد به ۳۱۰ میلیون دلار میرسید که بودجه محرمانه ساواک از این رقمها جدا بود. دبیر کل سازمان عضو بین الملل در سال ۱۹۷۵ اعلام کرد، کارنامه هیچ کشوری در جهان درباره حقوق بشر، سیاهتر از کارنامه ایران نیست.
سوال اصلی این بود.
ساواک به اقتضای رابطه دولت ایران با آمریکا، تحت تعلیم سیا بود و قدرت گرفت. در سال ۴۰ بختیار به سبب تغییر جو سیاسی و به علت رقابت قدرتی که با شاه پیدا میکند، از ریاست ساواک کناره گرفت. بختیار به سبب تغییر جوّ سیاسی و به علت رقابت قدرتی که با شاه پیدا میکند، از ریاست ساواک کناره گرفت.
تعویض پانسمان عذاب بزرگی برای زندانیان بود؛ زیرا آنها از روی عمد باندهای خونی خشکشده روی زخمها را از روی پوست میکندند تا زندانی درد مضاعفی را تجربه کند. کمدهای فلزی برای نگهداری لباس زندانیان وجود داشت که لباس و کلیه لوازم شخصی آنها در کیسهای ریخته میشد و بر اساس شماره هر زندانی، در یکی از این کمدها قرار میگرفت. قفس داغ ۸۰ سانتیمتر ارتفاع و نیم متر عرض و ارتفاع داشت و از لولههای فلزی ساخته شده بود که از آن برای شکنجه و تحقیر دانشآموز، دانشجو، روحانی، بازاری، استاد و غیره استفاده میشد. بعد با روشنکردن یک بخاری برقی در زیر پای او، قفس بهتدریج داغ میشد و بدن زندانی شروع به سوختن میکرد.
سریع ترین نانوموتور جهان
نامهها با بیدقتی بسیار باز و بعد با سنجاق دوخته میشد. بحث بر سر این است که آیا کسی چون زمانی کمک حال اعضای رهبری بوده، از رانندگی تا تهیه مسکن یا پر کردن نوار و .. اجازه دارد بعنوان فردی مطلع از تاریخ بعد از انقلاب حزب توده که هیچ، مطلع از تاریخ همه نیرو های چپ جا بزند؟ سوال اصلی این بود. «ارتش آزادیبخش اردبیل» را من مطرح نکردهام، یکی از افرادی که در کتاب با او مصاحبه شده مطرح کرده و از فعالیتهای آن سخن گفته. من فقط نوشتهام که یکی از اعضای آن همان موقع با من هممنزل بود (و من آن موقع نمیدانستم عضو چنین گروهیست) و یکی دیگر همینطور. کجای این حرف من «در زمرهی ناسزاگویی و داوریهای غیرمسئولانه بودهاست»؟؟ در ضمن آن گروه همان موقع در حال انشعاب بود و بیشتر با سازمان نوید کار میکرد و ربطی به سچفخا نداشت.